Lasītāju receptes

123 2008-09-24

Baziliko pica

Sastāvdaļas:
5ēdk. margarīna "Eve"
½ gl piena
½ paciņa rauga
1 ola
6 tējk. cukura
½ paciņa kaltēta bazilika
½ tējk. sāls
4 gl miltu
2ēdk. eļļas
sīpoli
desa/gaļa/šķiņķis
siers
paprika
ketčups

Pagatavošana:

Izkausē margarīnu, piliek klāt cukuru un sāli, sakuļ, tad piekuļ klāt olu. Taisa ieraugu- siltā pienā izšķīdina raugu un pieliek mazliet cukuru, ļauj lai mazliet uzrūgst. Tad to pievieno olu maisījumam, pievieno miltus, eļļu,visu labi samīca, tā,lai neliptu pie rokām un bļodas malām. Atstāj siltumā,lai uzrūgst.

Tikmēr sacep sīpolus, ar kādu vien desu, gaļu, vai šķiņķi.

Kad mīkla uzrūgusi, izveltnē to un liek uz ieeļļotas plāts, man no šāda mīklas daudzuma sanāca divas plātis. Virsū smērē ketčupu prāvā kārtā, tad pa virsu ceptos sīpolus un gaļu, pa virsu bagātīgi ber sieru, un to savukārt apber ar kubiciņos sagrieztu papriku.

Cep vidējā karstumā, apm 20 min, kamēr siers izkusis, un mīklas pamatne palikusi brūna.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja uzturā lietosiet pārāk daudz burkānu, kļūsiet oranžs

Pasākumi

Voldemārs Avens (ASV) Personālizstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Mazajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) no 2009.gada 16.jūlija līdz 23.augustam būs skatāma Amerikā dzīvojoša latviešu mākslinieka, arhitekta un...