Lasītāju receptes

vera 2008-04-26

Pikantā rīsu torte

Sastāvdaļas:
(1 personai)
3 ēdamkarotes nevārīti rīsi
200 ml dārzeņu buljons
4 tomāti
1 maza zaļa paprika
2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
sāls, pipari, paprikas pulveris
1 ola
60 ml vājpiena
2 ēdamkarotes rīvēta siera (t.s. 30%)

Pagatavošana: (laiks: 50 minūtes)

Rīsus izvāra dārzeņu buljonā. 3 tomātus un papriku sasmalcina. Sajauc kopā rīsus, dārzeņus un sasmalcinātus pētersīļus. Pieliek garšvielas.
Sakuļ olu ar pienu. Sajauc kopā rīsu – dārzeņu masu ar sakulto olu, pienu. Visu liek formā (18 cm diametrā).Uzgriež tomātu un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 200 oC 30 minūtes. Pēc vēlēšanās dekorē ar pētersīļiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Latvijas lielākie sporta svētki – grāmatā!

Trīs dienas pirms Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas Olimpiskajā sporta centrā tika prezentēta Latvijas II Olimpiādes grāmata. Tā kļuvusi par savdabīgu „ceļamaizi”, lai iedvesmotu...