Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-04

Uzkodas itāļu gaumē

1 dzeltenā paprikas pāksts
1 sarkanā paprikas pākst
1 maza cukīnija
150 g mazu šampinjonu
8 ēdamk. olīveļļas
100 g mazu tomātiņu
50 g melno olīvu
50 g zaļo olīvu
150 g marinētu artišoku
2 ēdamk. balzama etiķa
1 ēdamk. baltvīna etiķa
1 ēdamk. sakapātu pētersīļu
8 lielās garneles
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamk. citronu sulas
rozmarīns
timiāns
sāls
malti melnie pipari
Papriku , cukīniju un šampinjonus notīra ; papriku sagriež strēmelītēs; cikīniju - šķēlītēs ; šampinjonus pārgriež uz pusēm.
Dziļā pannā sakarsē 3 ēdamk. olīveļļas un pa daķlām apcep sagatavotos dārzeņus , tad izņem laukā. Karstajās taukvielās ieber mazos tomātiņus un īsu brīdi karsē.
Olīvām un artrišokiem notecina lieko šķidrumu. Papriku, cukīnijas, šampinjonus samaisa ar tomātiem , olīvām un artišokiem. Etiķi sauļ ar 4 ēdamk. eļļas , sakapātiem pētersīļiem , sāli ,. pipariem un pārlej dārzeņiem.
Atlikušajā eļļā apcep garneles - 3 min. no katras puses. ķiplokus nomizo , sīki sakapā un pievieno garnelēm. Pielej citronu sulu , ja vajag , pieber vēl sāli un piparus. Dārzeņus pasniedz ar siltām garnelēm un pārkaisa ar rozmarīnu un timiānu.
LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīkstais margarīns ir mazāk piesātināts ar taukiem un veselīgāks par dzīvnieku sviestu un cieto margarīnu

Pasākumi

Izstāde „Latvijas Restauratoru biedrībai – 20”

No 11.06 - 11.07.2009. Rīgā, Mencendorfa namā skatāma Latvijas Restauratoru biedrības jubilejas izstāde. Tajā piedalās restauratori, kas pārstāv dažādas restaurācijas specializācijas....