Lasītāju receptes

Spinātu salāti ar kafiju

ligatt 2008-06-06

Spinātu salāti ar kafiju

Sastāvdaļas
Spināti
Svaigs lasis
Apelsīns
Šķīstošā kafija
Olīveļļa
Marmelāde no apelsīniem
Paprika ar sieru
Sāls, pipari

Pagatavošana
Spinātus noskalo ar aukstu ūdeni, izmanto tikai lapas. Nosusina dvielī.
Lasim izņem asakas, atdali ādu un sagriež virzienā pret šķiedrām, lai karstumā neizjūk.
Marinādei – bļodā pusei no apelsīna izspiež sulu, pieber 3 tējkarotes šķīstošās kafijas, 2 ēdamkarotes apelsīnu marmelādes vai medu un mazliet olīveļļas.
Lasi apviļā sagatavotajā marinādē un ļauj īsu mirkli ievilkties.
Uzkarsētā cepešpannā liek laša gabalus, uz tiem – vēl marinādi. Krāsnij nogriez mazāku temperatūru vismaz uz pusi, cep 3 – 5 min, lasi apmet uz otru sānu, uz tā – arī marinādi.
Cep kopumā 5 – 10 min.
Spinātus apslaka ar marinādi un olīveļļu, uzmaļ piparus, sāli. Spinātos iekārto daļās sagrieztu papriku ar krēmsieru un lasi. Plus silto marinādi no pannas.
Ēd siltus, vislabāk remdenus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Lielākais Igaunijas alus festivāls ÕLLESUMMER pulcēs starptautiskas zvaigznes no rietumiem un austrumiem

No 2. līdz 6. jūlijam Tallinas Dziesmu svētku estrādē 15.-to jubileju atzīmēs alus festivāls Õllesummer, kurā kā galvenie mākslinieki uzstāsies Anglijas lielākā jaunā rokzvaigzne...