Lasītāju receptes

liepiņa 2008-05-06

Dedzinātas tunzivs salāti

Nepieciešams:
jēls tunzivs gabals
svaigi burkāni
svaigas zaļās zirnīšu pākstis
paprika (dzeltenā un sarkanā)
gurķi
ķiršu tomāti
dažādu šķirņu salātu lapas - ozollapu, frisē salāti, Romas lapas un arugula
garšvielas

Uz pannas liek cepties tunzivi - pievieno pavisam nedaudz eļļu, pieber mazliet sāli, piparus un cepšanas laikā izspiež laima sulu, un pārlej ar to zivi, cep uz lielas uguns no abām pusēm tā, lai no malām zivs ātri "apdedzinātos", bet viducis paliktu sulīgs.
Kad tunzivs gatava, to sagriež mažakos gabaliņos. Smalkās nūjiņās sagriež burkānus un papriku, plānās šķēlītēs griež gurķus, nedaudz sasmalcina vai pasniedz veselas salātu lapas (ozollapas, frisē salātus, Romas lapas un arugulu), ķiršu tomātus atstāj veselus vai pārgriež uz pusītēm.
Salātus pasniedz uz pusdienu šķīvja, tiem var pievienot aso vasabi mērci un pārliet tos ar jebkuru mērci pēc izvēles.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sinepes stimulē gremošanu. Tās ieteicams pievienot taukainai gaļai, gaļas pildījumiem, zivij, kā arī salātu mērcēm

Pasākumi

Tuvojas Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncerti

11. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls norisināsies no 19. augusta līdz 6. septembrim. Festivāla rīkotājs, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, iecerējis vairākus muzikālus...