Salāti ar vistas gaļu

Salāti ar vistas gaļu

Ko darīt ar vistas gaļu, kas palikusi pāri no vakardienas? Lūk, garda recepte.

Samaziniet apslēpto tauku daudzumu – attiecībā 1:1 samaisiet majonēzi ar jogurtu (1,5%) vai arī izmantojiet salātu majonēzi ar 50 % tauku saturu.

Pagatavošana: 20 minūtes

Nepieciešamās sastāvdaļas 4 porcijām

Mērcei

200 g majonēze
100g skābs krējums
2 ēd.k. ābolu sula
Sāls un pipari
Rīvēts muskatrieksts

Vēl nepieciešams

300 g vārīta vistas gaļa
3 selerijas kāti
1 sarkans ābols
2 pavasara sīpoli
1 neliela radičio salātu galviņa
Dažas Lollo rossa salātu lapas un zaļie lapu salāti
4 redīsi
75 g sakapāti, grauzdēti valrieksti

Pagatavošana

Mērces pagatavošanai nelielā bļodiņā iemaisa majonēzi, skābo krējumu, ābolu sulu, nedaudz sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.

Vistas gaļu bez ādas sagriež strēmelītēs. Seleriju kātus nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Ābolu nomazgā ar karstu ūdeni, sagriež četrās daļās, izņem sēklotni un ar mizu sagriež šķēlītēs.

Pavasara sīpolus nomazgā, notīra un sagriež ripiņās. Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā, pāri pārlej mērci un rūpīgi samaisa.

Salātu lapas rūpīgi nomazgā, nosusina un izkārto 4 porcijās uz atsevišķiem šķīvjiem vai uz viena liela servējamā šķīvja. Redīsus nomazgā, gareniski ar nazi iegriež ierobus un sagriež vidēja biezuma šķēlītēs. Vistas gaļas salātus izkārto uz salātu lapām un pārkaisa ar grauzdētiem valriekstiem. Redīsus liek līdzās salātiem kā dekorējumu un pasniedz.

1 porcijas uzturvērtība: 360 kcal; olbaltumvielas – 22 g, tauki – 22 g, ogļhidrāti – 16 g.

Dažādas majonēzes – katra recepte paredzēta 200 g majonēzes:
2ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas un ½ tējk. rīvētas citronu miziņas;
4 ēd.k. smalki sakapāta gurķa un 1 ed.k. sakapātu diļļu zaļumu;
1 sīkos kubiņos sagriezts tomāts ( bez sēklām) un 2 ēd.k. sakapātu bazilika lapiņu;
1 pavasara sīpols, kas sagriezts plānās ripiņās, 1 tējk. svaigi sarīvētas ingvera saknes un 1 ēd.k. sojas mērces;
1 tējk. sakapāta ķiploka, ½ kubiņos sagrieztas zaļās paprikas pāksts, 1 tējk. svaigu, sakapātu oregano lapiņu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Ēdiena oranžā nokrāsa dāvā mundrumu. Ir pierādīts, ka ne tikai vitamīnu sastāvs, bet pat ēdienu krāsa ietekmē cilvēka veselību un garastāvokli. Piemēram, burkāni, apelsīni, smilts ērkšķis, persiki, aprikozes, melones, oranžie kabači un ķirbji papildina enerģiju, nostiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti. Oranžā krāsa izstaro prieku un atbrīvo mūs no negatīvām emocijām, padara par sabiedriskiem un radošiem cilvēkiem

Pasākumi

Laika rezervuārs. Nele Zirnīte. Personālizstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē (K.Valdemāra ielā 10a, Rīgā) no 2009.gada 11.jūlija līdz 16.augustam būs skatāma mākslinieces Neles Zirnītes personālizstāde Laika rezervuārs....