Lasītāju receptes

vera 2008-04-26

Kausēts sviests

Sastāvdaļas:
200 - 300 g sviesta bez augu tauku piemaisījuma

Pagatavošana: (laiks: 20 minūtes)

Uz straujas uguns katliņā, visu laiku maisot, izkausē sviestu. Kat sviests izkusis, samazina karstumu. Tad kādu brīdi sviests vārās putainā masā. Turpina maisīt. Pēc tam masa sadalās trīs daļās. Turpina maisīt un lēni karsēt līdz nosēdumu daļa paliek katliņa apakšā plāna un drupačaina. Nedrīkst sabrūnināt! Noņem no uguns un nedaudz padzesē. Lej glabāšanai paredzētā traukā, izkāšot caur 4-kārtīgu marli. Nosēdumus un to, kas paliek marlē, nelieto. Pārējais gatavs lietošanai.
Nav jāglabā ledusskapī. Tas nebojājas.
No trauka jāņem ar tīru, sausu karoti.
Lieto kā piedevu dārzeņu sautējumiem, rīsiem, dārzeņu zupām, garšvielu apcepšanai, vistas, zivs cepšanai. Var lietot uz maizes kā taukvielu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Grupas “A-EUROPA” solists Artūrs Duboks debitē kā kinofilmas “Tur, kur beidzas jūra” režisors

Grupas “A-Europa” līderis Artūrs Duboks ilgu darba gadu laikā sevi pierādījis kā profesionāls mūziķis, taču tagad viņš sevi atklāj kā scenāristu, režisoru un pat operatoru savā...