Lasītāju receptes

vineta33 2008-05-27

Rīsu biezputra ar augļiem

200 g rīsu
25 g sviesta
500 g piena
50 g cukura
250 g svaigu ābolu
100 g žāvētu plūmju
50 g rozīņu
250 g ūdens
šķipsniņa sāls

Rīsus 10 min. pavāra verdošā ūdenī , pievieno sviestu , cukuru un sāli, verdošu pienu un vārīšanu turpina uz mazas liesmas.
Gandrīz gatavai biezputrai pieliek mazos gabaliņos sagrieztus ābolus , izmērcētas rozīnes un plūmes bez kauliņiem. Rīsu vietā var ņemt citus putraimus.
Putru var gatavot arī ar dārzeņiem , pievienojot tos sautētus gatavošanas beigās.
Labu ēstgribu !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

Normunds Rutulis piedāvā hausmūzikas albumu

1.maijā klajā nāks Normunda Rutuļa projekta N’Works debijas albums “Double B Tonality”, kas ir viens no pirmajiem latviešu “soulful house” stila mūzikas albumiem....