Lasītāju receptes

vera 2008-04-26

Kurzemnieku skābputra

Sastāvdaļas:
Svaigs piens 3 litri
Miežu putraimi ½ kg
Ūdens 2 litri
Skābais krējums - pasniedzot

Pagatavošana: (laiks: 2 minūtes)

Šo ēdienu gatavo vasarā - karstā laikā tas ir spēcinošs pamatēdiens un dzēriens vienlaikus. Kā viena putra izēsta, gatavo nākošo.

1. Pienu ielej platā traukā pārsedz ar vāku un atstāj uz diennakti siltumā, lai sarec rūgušpienā.
2. Ūdeni uzvāra, ieber putraimus, palaikam pamaisot māra mīkstus, noņem katlu no uguns. Sāli neliek!
3. Sarecējušo rūgušpienu uzmanīgi karoti pa karotei iecilā karstajā putrā.
4.Atstāj uz diennakti siltā vietā ieskābt. Pirms lietošanas izmaisa.
5. Pasniedz bļodiņās, katrā ieliekot ēdamkaroti skāba krējuma. Klāt ēd lauku rupjmaizi un iztīrītu, gabaliņos sagrieztu siļķes fileju, kas pārkaisīta ar sasmalcinātiem sīpoliem.

Skābputra visgaršīgākā ir 2. dienā pēc tās pagatavošanas.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē

Pasākumi

Pasmaidi kopā ar Jāni Stībeli

Lai arī sabiedrībā dažbrīd valda ne tik optimistisks noskaņojums, iestājoties pirmajām patiesi siltajām pavasara dienām un piesaulītē pamanot dzeltenās pieneņu galvas, tā vien gribas...