Tomātu čatnijs

Tomātu čatnijs

1. Svaigus tomātus noblanšē un novelk tiem miziņu.
7 1.jpg - 8.27 KB
2. Tad tomātiem izņem sēklas un sagriež tos nelielos gabaliņos. Smalki sakapā ķiploku. Atsevišķā trauciņā sajauc fenugrīka, ķimeņu un fenheļa sēklas. Ielej katliņā olīveļļu, pievieno tai sinepju sēklas un uz vidēji karstas uguns karsē, līdz sinepju sēklas sāk sprāgt pušu. Tad katliņā liek sasmalcināto ķiploku un cep apmēram vienu minūti. Tad pievieno sajauktās sēklas un karsē apmēram 30 sekundes, vai arī līdz tās sāk smaržot. Tad olīveļļai pievieno tomātus, cukuru, rozīnes, abus etiķus un sāli.
7 3.jpg - 14.5 KB
3. Visu labi samaisa un turpina karsēt uz nelielas uguns apmēram stundu vai arī, līdz čatnija kļūst tumša un sabiezē.
7 2.jpg - 16.25 KB
4. Kad čatnija kārtīgi atdzesēta to var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī apmēram vienu mēnesi. Tomātu čatniju var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem, pievienot sautējumiem un sviestmaizēm. Labu apetīti.
7 4.jpg - 11.46 KB 

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 16. janvārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Košļājamās gumijas košļāšana, griežot sīpolus, ļauj izvairīties no asarām

Pasākumi

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs iekārtojis restaurācijas darbnīcu

Muzeju nedēļas ietvaros Cēsu Vēstures un mākslas muzeja darbinieki priecājas par ilgi gaidītu notikumu – no jauna iekārtotajā muzeja restaurācijas darbnīcā pirmo reizi muzeja vēsturē...