Tomātu čatnijs

Tomātu čatnijs

1. Svaigus tomātus noblanšē un novelk tiem miziņu.
7 1.jpg - 8.27 KB
2. Tad tomātiem izņem sēklas un sagriež tos nelielos gabaliņos. Smalki sakapā ķiploku. Atsevišķā trauciņā sajauc fenugrīka, ķimeņu un fenheļa sēklas. Ielej katliņā olīveļļu, pievieno tai sinepju sēklas un uz vidēji karstas uguns karsē, līdz sinepju sēklas sāk sprāgt pušu. Tad katliņā liek sasmalcināto ķiploku un cep apmēram vienu minūti. Tad pievieno sajauktās sēklas un karsē apmēram 30 sekundes, vai arī līdz tās sāk smaržot. Tad olīveļļai pievieno tomātus, cukuru, rozīnes, abus etiķus un sāli.
7 3.jpg - 14.5 KB
3. Visu labi samaisa un turpina karsēt uz nelielas uguns apmēram stundu vai arī, līdz čatnija kļūst tumša un sabiezē.
7 2.jpg - 16.25 KB
4. Kad čatnija kārtīgi atdzesēta to var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī apmēram vienu mēnesi. Tomātu čatniju var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem, pievienot sautējumiem un sviestmaizēm. Labu apetīti.
7 4.jpg - 11.46 KB 

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 18. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Viskijam pa virsu nekad neuzkož siļķi vai gurķīti

Pasākumi

Noklausies Lienes Šomases pašas sacerēto dziesmu

Šī gada jūnijā nāca klajā Lienes Šomases pirmais dubultais solo albums “Vārdos nepateiktais”, kurā ir apkopotas 10 jaunas dziesmas ar DVD pielikumu ar Lienes videoierakstiem no TV...