Lasītāju receptes

manikire 2007-12-03

Rizoto ar spinātiem un pesto mērci

Sastāvdaļas:
• 1 glāze rizoto (arborio) rīsu
• 1 šalotes sīpols
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 4 glāzes svaiga dārzeņu buljona
• 300 g spinātu lapu (svaigu vai saldētu)
• 50 g ciedru riekstu
• 50 g Parmas siera
• 3 ēdamkarotes pesto mērces

Pagatavošana:

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus. Pievieno rīsus un maisot cep aptuveni 4 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet nemaina krāsu. Pielej vienu glāzi buljona un maisot vāra, līdz šķidrums iztvaiko un uzsūcas. Vēlreiz pielej buljonu un turpina maisot karsēt, kamēr šķidrums atkal sarucis. Iemaisa saplucinātus spinātus un pielej vēl ½ glāzes buljona. Pievieno pesto mērci un ciedru riekstus. Pielej atlikušo buljonu un vāra, līdz rizoto gatavs. Pasniedz, apkaisītu ar sieru un riekstiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmā pārtikas prece ar svītru kodu bija Wrigley’s košļājamā gumija

Pasākumi

Raimondam Paulam dzimšanas dienā – Zelta disks par Šomases un Moiseja albumu

Raimonds Pauls savā dzimšanas dienā saņēmis kārtējo tautas mīlestības apliecinājumu un atzinību savam talantam – svētku dienas rītā Mikrofona ieraksti sirsnīgā gaisotnē Latvijas...