Lasītāju receptes

nefertite 2008-10-20

Dārzeņu sautējums "Ratatouille"

Sastāvdaļas:
1 neliels baklažāns
Sāls
30 ml olīveļļas
1 plānās ripiņās sagriezts sīpols
2 saspiestas ķiploka daīviņas
1 liels nomizots tomāts
1 neliels, šķēlēs sagriezts kabacis
1 neliela, gabaliņos sagriezta sarkanā paprika
115 g šķēlītēs sagrieztu sēņu
1tējk. tomātu biezeņa
1 lauru lapa
Šķipsniņa kaltēta timiāna
Šķipsniņa kaltēta majorāna
Svaigi malti melnie pipari
Rotāšanai: svaigi zaļumu zariņi

Baklažānu sagriež šķēlēs, ieliek sietiņā un apkaisa ar sāli. U 10 min. noliek malā, tad noskalo, notecina un nosusina mitrumu uzsūcošā virtuves salvetē. Noliek malā.
Katliņā ielej eļļu. Pievieno visus dārzeņus, tomātu biezeni, lauru lapu, kaltētus zaļumus un piparus, tad visu rūpīgi samaisa.
Katliņam uzliek vāku, un laiku pa laikam apmoaisot, vāra uz lēnas uguns apmēram 50 min. vai arī līdz dārzeņi ir gatavi un mīksti. Izņem lauru lapu.
Rotā ar svaigu zaļumu zariņiem un liek galdā.
Pasniedz ar nelieliem, krāsnī ceptiem kartupeļiem vai svaigas maizes rikām, kurām ir garoziņa.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Garīgās Mūzikas festivāla koncertiem

Ir uzsākta biļešu tirdzniecība uz Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertiem. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā...