Lasītāju receptes

teits 2008-05-08

Lēcu sautējums ar desiņām

300 g brūno lēcu
150 g žāvēta caurauguša speķa
500 g kartupeļu
300 g desiņu
100 g zupas zaļumu ( puravi, burkāni , u.c.)
2-3 ēdamk. balzama etiķa
2 lauru lapas
3- 4 pētersīļu zariņi
sāls
pipari

Zupas zaļumus notīra , nomazgā un sagriež sīkos mazos gabaliņos. Speķi sagriež šķēlēs , liek katlā un apcep , pēc tam izņem no katla. Iztecējušos taukos apcep sagatavotos zupas zaļumus.Lēcas noskalo aukstā ūdenī un kopā ar lauru lapām un apcepto speķi pievieno zupas zaļumiem. Pielej 1,5 l ūdens un uzvāra. Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē apm. 25 min. kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Desiņas arī sagriež gabaliņos un kopā ar kartupeļiem pievieno lēcām. Turpina vārīt vēl apm. 20 min. Speķa šķēles izņem no katla , sagriež mazos gabaliņos un liek atpakaļ katlā. Pievieno sāli , piparus un etiķi. Pašās beigās pārkaisa nomazgātus un sasmalcinātus pētersīļus.
Labu ēstgribu!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Rīsi – tā ir galvenā uztura kultūra pusei zemeslodes iedzīvotāju

Pasākumi

The Hobos atgriežas ar jaunu dziesmu!

Pēc četru gadu pārtraukuma grupa “The Hobos” izdod jaunu singlu “I Love You” no drīzumā gaidāmās labāko dziesmu izlases un gatavojas grandiozām 10 gadu dzimšanas dienas svinībām....