Lasītāju receptes
vladzix 2008-07-30
Rabarberu biezpiena šarlote
Sastāvdaļas:
400 g rabarberu ( var aizvietot ar rabarberu kompotu bez sīrupa vai rabarberu biezeni, ņemot mazāk cukura )
400 g baltmaizes
400 g biezpiena
100 sviesta
200 g cukura
4 olas
4 edamkarotes piena
vaniļas cukurs vai rīvēta citrona miziņa
Pagatavošana:
Rabareberus nomizo, sagriež kubiņos, apber ar 100 g cukura un ļau mazliet pastāvēt. Baltmaizi sagriež kubiņos un apcep sviestā.
Biezpienu sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru.
Ietaukotā veidnē liek kārtu maizes, kārtu biezpiena, kārtu rabarberu. Olas sakuļ ar pienu un pārlej kārtojumam. Cep cepeškrāsnī līdz gaiīs brūnai garoziņai.