Lasītāju receptes

vladzix 2008-07-30

Biezpiena sacepums ar citronu

Sastāvdaļas:
Sacepumam:
1 kg biezpiens
250 gr cukurs
9 gb olas
200 gr sviests
4 ēd.karotes manna
1 lielāka citrona miziņa
100 gr rozīnes (bez kauliņiem)
100 gr žāvētas cidonijas vai citi augļi
Maisījumam:
1 glāze krējums
4 ēd.karotes cukurs
1 lielāka citrona miziņa

Pagatavošana:

Biezpienu samaļ vai citādi sastrādā viendabīgā masā. Cukuru sakuļ kopā ar sviestu, pievieno mannu, olu dzeltenumus, žāvētos augļus, rīvētu citrona miziņu un biezpienu. Stingri saputo olas baltumus un uzmanīgi iecilā jau samaisītajā masā. Liek formā un cep cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu.

Maisījums:

Sajauc krējumu ar cukuru un rīvētu citrona miziņu. Kad sacepums gandrīz gatavs, maisījumu tam pārlej maisījumu un vēl 5-10 minūtes pacep cepeškrāsnī.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Augusta beigās sāksies Tēlniecības kvadriennāle RĪGA 2008 - VAIRĀKUMA DIKTATŪRA

No 29. augusta līdz 10. oktobrim Rīgā notiks Tēlniecības kvadriennāle RĪGA 2008 - VAIRĀKUMA DIKTATŪRA, kas ir viens no nozīmīgākajiem šī gada mākslas pasākumiem Latvijā, ietverot...