Lasītāju receptes

jolcis 2008-07-27
Svaigo dārzeņu sacepums
1 baklažāns
200 g zaļo zirnīšu
2 sīpoli
1 sarkanā paprika
1 zaļā paprika
2 tomāti
2-3 ķiploka daiviņas
laurlapas
timiāns
sāls
pipari
50 g cieta siera
olīveļļa
Baklažānu sagriež šķēlītēs, apsāla un ļauj 10 minūtes pastāvēt. Sīpolus sīki sagriež. Arī papriku un tomātu sagriež. Eļļā apcep sagrieztos sīpolus un sakapātu ķiploku. Pievieno cukini, papriku, zirnīšus un nosusinātus baklažānus. Pievieno tomātus, timiānu, sāli, piparus. Dārzeņus pārliek ietaukotā veidnē, pa starpām liekot laurlapas, pārslaka ar eļļu. Cep 180 – 200 grādu temperatūrā apmēram pus stundu. Pārkaisa ar rīvētu sieru un vēl dažas minūtes cep, lai siers nedaudz pakūst.