Kartupeļu lazanja

Kartupeļu lazanja

Kartupeļus un burkānus sagrieziet aplīšos, izvāriet no kubiņiem pagatavotā buljonā un apžāvējiet. Sīpolus sagrieziet, apcepiet eļļā, pievienojiet spinātus un sautējiet 7 min.

Lai pagatavotu mērci, miltus apcepiet eļļā (nemainoties krāsai), atdzesējiet, sajauciet ar karstu pienu un samaisiet. Pievienojiet sāli, muskatriekstu un piparus un vāriet, līdz sabiezē. Pievienojiet daļu rīvēta siera un maisiet, līdz siers izkusis. Siltumizturīgā stikla traukā, kas ieziests ar sviestu un izkaisīts ar rīvmaizi, pa kārtām lieciet dārzeņus, aplejiet katru kārtu ar mērci, apberiet ar sieru un cepiet cepeškrāsnī, līdz gatavs. Dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet karstu.

Komentāri (15)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
marite
cik tos muskatriekstus vaig?
24.07.2013. plkst. 11:40
Dzika
Vai tad vieglāk nav uzreiz burkānus un kartupeļus novērīt un tad sagriezt,vispār diezgan ķēpīga gatavošanas recepte.
18.12.2012. plkst. 14:18
lala
pēc komentāriem saprotu, ka nav vērts mēģināt.:D
12.10.2011. plkst. 17:18
Ilze
Jā, šodien pagatavoju. Ar visu kartupeļu un burkānu nomizošanu un beigās visa cepšanu tas aizņēma tieši divas stundas! Turklāt, ar pusglāzi piena uz 4 ēdamk. miltu ir krietni par nmaz, ja vien ar vārdu ''mērce'' jūs nesaprotat biezu glumekli!
15.04.2011. plkst. 17:29
anna
es arī neticu tām 30min...
07.10.2009. plkst. 10:27

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 17. janvārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Novērtētas akcijas „Cēsis rudenī!” labākās fotogrāfijas

Noslēgusies Cēsu Tūrisma informācijas centra (Cēsu TIC) rīkotā foto akcija „Cēsis rudenī!” un izvērtētas labākās fotogrāfijas....