Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Brieža gaļa

Sastāvdaļas:
1,5 - 2 kg brieža filejas
ķiploki
pipari, sāls
speķis

Pagatavošana:

Filejā ar smailu nazi izdara iegriezumus, kuros ievieto speķa un ķiploka šķēlītes, pēc tam fileju ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, sāli vajag mazliet vairāk kā mājdzīvnieku gaļai.



Atstāj vēsā vietā aptuveni 30 - 60 min., pēc tam ietin folijā un liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 200 - 250 grādiem. Cep aptuveni 60 minūtes, gatavību pārbauda, iedurot filejā koka irbulīti - ja dūruma vietā izdalās caurspīdīgs šķidrums, tad ir gatavs, ja sarkanīgs vai rozā - nav gatavs.



Cepeti var lietot gan karstā, gan aukstā veidā. Labu apetīti :)


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Citrusa sodas dzēriens 7-UP tika radīts 1929.gadā; ”7” nosaukumā tika izvēlēts, jo sākotnējais iepakojums bija 7 unces (~200g). „UP” norādīja burbuļu virzienu

Pasākumi

MicRec izdod Ellas dziesmas “Shine Like Superstar” CD Maxi singlu

Šī gada 1.jūnijā nāca klajā dziedātājas Ellas (Elīna Fūrmane) otrais studijas albums “Welcome To The Club” un iespējams šī albuma labākā dziesma ir “Shine Like Superstar”, kas...