Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-03

Cūkgaļas šķēlītes garšaugu marinādē.

4.porcijām.

Nepieciešams:

*3 timiāna zariņi.
*1 rozmarina zariņš.
*2 ķiploka daiviņas.
*1/2 citrona, 6 ēd. k. olīveļļas.
*Sāls un pipari.
*4 cūkgaļas šķēles (katra apm. 180 g).
*600 g miltainu tomātu.
*100 g melno olīvju bez kauliņiem.
*1 neliels sīpols.
*1 bazilika pušķītis.


1. Timiānu un rozmarinu nomazgājiet, sapluciniet un ielieciet bļodā. Pielieciet nomizotu un izspiestu ķiploku. Izspiediet citrona sulu, sajauciet to ar 4 ēdamkarotēm olīveļļas un garšaugiem. Pievienojiet sāli un piparus. Gaļas šķēlītes citu citai līdzās izvietojiet uz paplātes un kārtīgi salaistiet ar marinādi. Apsedziet un atstājiet uz 2-3 stundām ievilkties, tās šajā laikā vairākas reizes apgriežot.

2. Tomātus applaucējiet un nomizojiet. Izgrieziet tomātiem kātiņu pamatnes un atbrīvojiet no sēklām. Sakarsējiet 1 ēdamkaroti olīveļļas. Cepiet tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini. Pievienojiet tomātus,olīves,sāli un piparus. Uzlieciet vāku un sautējiet uz mazas uguns 15 minūtes.


3. Gaļas sķēlītes izņemiet no marinādes un nosusiniet. Atlikušo eļļu sakarsējiet platā pannā. Gaļas šķēlītes atkarībā no biezuma, no vienas puses un no otras puses cepiet apmēram 12-15 minūtes.



4. Baziliku noskalojiet, noplūciet lapiņas un sagrieziet strēmelītēs. Tomātiem pēc garšas pielieciet piparus un sāli. Visam klāt pielieciet apmēram 1 ēdamkaroti sasmalcināta bazilika. Gaļas šķēlītes kopā ar dārzeņiem sakārtojiet uz šķīvjiem. Pāri pārkaisiet atlikušo baziliku.


Vienas porcijas uzturvērtība: 510 kcal/2150 kcal; olbaltumvielas: 32 g, tauki: 40 g, ogļhidr;ati: 6 g.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vidējais amerikānis gada laikā patērē pietiekoši daudz kofeīna, kas spētu nogalināt zirgu

Pasākumi

Alanis Morissette piedāvā jaunu albumu

Kanādiešu dziedātāja, septiņkārtēja Grammy laureāte Alanisa Morisete 2.jūnijā izdevusi albumu “Flavors of Entanglement”, kas ir dziedātājas jaunākais studijas ieraksts pēdējo četru gadu laikā....