Liellopu gaļa šarantiešu gaumē

Liellopu gaļa šarantiešu gaumē

Nesagrieztu gaļu uz nakti lieciet marinādē, kas pagatavota no etiķa, eļļas, smalki sagriezta sīpola, krustnagliņām, pētersīļiem un lauru lapas. Tad marinēto gaļu nosusiniet, ierīvējiet ar sāli un pipariem, aptiniet ar tauku šķēlītēm, aptiniet ar diegu un lieciet uz pannas, kas ieziesta ar daļu izkausēta sviesta. Cepiet kārtīgi sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, ik pa laikam aplejot ar marinādi (gaļai no ārpuses jābūt brūnai, bet iekšpusei jāpaliek sarkanai).

Lai pagatavotu mērci, gaļas cepšanas laikā radušos šķidrumu sajauciet ar vīnu, pieberiet piparus un uzvāriet. Samaisiet un 10 min. atdzesējiet. Pievienojiet saldo krējumu un 1 ēdamkaroti sviesta un apberiet ar sasmalcinātu estragonu, seleriju un sāli. Gaļai noņemiet diegu, lieciet uz šķīvja un aplejiet ar mērci. Pasniedziet ar sēnēm, kas apceptas sviestā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Citrusa sodas dzēriens 7-UP tika radīts 1929.gadā; ”7” nosaukumā tika izvēlēts, jo sākotnējais iepakojums bija 7 unces (~200g). „UP” norādīja burbuļu virzienu

Pasākumi

Dabas koncertzāles mēģinājums mežā

Dabas koncertzāles projektā iesaistītie mūziķi un zinātnieki tikās mežā, pirmajā mēģinājumā, pirmā koncerta norises vietā - Strenču – Valkas ceļš, Bērzi, pie pagrieziena uz...