Jēra gaļa ar rokforas sieru

Jēra gaļa ar rokforas sieru

Šķiņķi ierīvējiet ar sāli, pipariem un timiānu. Ar naža galu gaļā veidojiet caurumiņus un lieciet tajos sasmalcinātu ķiploku. Gaļu no visām pusēm apcepiet sviestā. Pievienojiet sagrieztus sīpolus un cepiet dažas minūtes. Tad pielejiet vīnu tā, lai tas pilnībā nosegtu cepeša apakšu, un cepiet cepeškrāsnī 250°C, līdz gaļa kļūst brūna.

Rokforas sieru sajauciet ar glāzi krējuma. Apgrieziet šķiņķi otrādi un ieziediet ar siera masu. Samaziniet karstumu līdz 200°C un cepiet 45 minūtes. Tad atkal apgrieziet otrādi, atkal ieziediet ar siera masu un cepiet 45 minūtes. Ja šķiņķis sāk piedegt, tad noklājiet to ar foliju.

Lai pagatavotu mērci, cepšanas laikā radušos šķidrumu sajauciet ar atlikušo krējumu un vīnu un vāriet, līdz masa kļūst bieza. Pirms pasniegšanas gaļu garnējiet ar marinētiem dārzeņiem un zaļumiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senākais zināmais dārzenis ir zirnis

Pasākumi

POSITIVUS FESTIVĀLĀ ARĪ KINO PROGRAMMA

Par neatņemamu Positivus festivāla sastāvdaļu ir kļuvusi kino „skatuve”. Arī šogad kāpās pie jūras tiks izveidota īpaša Balsam Club kinozāle, kurā kino gardēžus priecēs Future...