Lasītāju receptes

viktoriea 2007-08-30

Itāļa restorāna īpašnieka mīļākais ēdiens

Sastāvdaļas:

1. 250g Spagetti makaroni
2. Parmizana siers
3. 1 liela galviņa ķiploks
4. Čilī pipari
5. Olīveļļa
6. Pētersīļi (svaigi)
Pagatavošana:
Liek vārīties spagetti, paralēli ņem pannu ielej olīveļļu 1/6 no 1L pudeles, un nedaudz uzkarsēt uz mazas mazas liesmiņas,bet tikai nedaudz! Ņem nost no uguns, var pārbaudīt,iemetot ķiploku drupačiņu,ja ap to metas eļļas burbulīši, tas nozīmē,ka eļļa ir par daudz sakarsēta- atdzesēt. Tad eļļā liek ķiploku,kurš izspiests caur spiedi un čilī piparus (obligati kaltētos ne pulveri,jo savādāk nekas nesanāks),un čilī nu liek pēc katra vēlmes, man jau patīk stipri,tāpēc diezgan daudz tos beru,nogaršojiet ar pirkstu iebraucot eļļā! Uzmanību! Stingri aizliegts ķiplokus apcepināt brūnus, tas ir otrais punkts, kas sabojās ēdienu! Tāpēc jau minēju par eļļās karstumu!!!

Ļauj eļļai iesūkties ar čilī un ķiploku garšu!

Nokāš spagetti un visu eļļu ar ķiplokiem un čilī iecilā makaronos. Sagriež daudz pētersīļus un arī iemaisa makaronos.

Liek uz šķīvja ar bagātīgi pāri sarīvētu parmizānu sieru!!!

Mmmm,gards!Labu appetīti!

P.S.Šo ēdienu man iemācīja, itāļa restorāna īpašnieks-Vācījā ;)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt taukaino zivju šķirnes

Pasākumi

Melo-M atklāj nākamo ceļojuma pieturu – Peru

Turpinot ceļojumu apkārt pasaulei, čellu trio “Melo-M” mājas lapā Platforma.lv piedāvā ceturto dziesmu no rudenī gaidāmā albuma “Around The World” – Andu reģiona tautas dziesmu “El Condor Pasa”....