Lasītāju receptes

vsedlovs 2008-06-28

Klasiskā lazanja

Sastāvdaļas:
250 g zaļo lazanjas plākšņu
700 g maltas liellopu gaļas
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
2 ēdamk. eļļas
sāls
maltie pipari
2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu
100 g rīvēta siera
½ l gaļas buljona

Pagatavošana:
Lazanjas plāksnes novāra. Maltajai gaļai pievieno sāli piparus, ķiplokus, samīca. Sīpolus sasmalcina, apcep uz pannas caurspīdīgus, pievieno malto gaļu un maisot turpina cepšanu 5 minūtes, pašās beigās pievieno pētersīļus. Cepamajā formā kārtās liek lazanjas plāksnes un maltās gaļas pildījumu, tad visu uzmanīgi pārlej ar buljonu. Formu nosedz ar vāku vai foliju. Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā. Piecas minūtes pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pasniedz ar vārītām pupiņām un sarkanajiem salātiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 14. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Atklāta Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju darbu izstāde „Baltā”

No šī gada 29. novembra līdz nākama gada 18. janvārim Rīgā, Sv. Pētera baznīcā, iespējams apskatīt Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju darbu izstādi „Baltā”. Ekspozīciju...