Lasītāju receptes

rituks10 2007-12-07

Spageti ar olīvu un kaperu mērci

500 g tomātu
100 g melno olīvu bez kauliņiem
3 ēdamk. kaperu
3 ķiploka daiviņas
3 ķilavu filejas
1 asais sarkanais pipars
2 ēdamk. tomātu biezeņa
400 g spageti
6 ēdamk. olīveļļas
saišķītis pētersīļu zaļumu
sāls
malti melnie pipari

Tomātus blanšē verdošā ūdenī , tad noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklas un sagriež prāvos gabalos.
Olīvas un kaperus smalki sakapā. Ķilavu filejas sagriež gabaliņos un ar dakšiņu saspaida. Piparu pāksti atgriež vaļā, izņem sēklas un sagriež ripiņās. ķiploka daiviņas sīki sakapā.
Katlā sakarsē olīveļļu un tajā maisot apcep ķiplokus un piparus. Pievieno tomātus, tomātu biezeni un ķilavas. Katlam nneuzliekot vāku , uz lēnas uguns vāra apm. 15 min.
Tikmēr lielā katlā uzvāra 4 L sālsūdens. Ieliek spageti un vāra 8 - 10 min. Pētersīļus ļoti sīki sakapā.
Tomātu mērcei pievieno olīves un kaperus, samaisa, pieber sāli un maltos melnos piparus. Spageti nokāš un tūlīt samaisa ar mērci. Pārkaisa ar sakapātajiem pētersīļiem.
LABU APETĪTI !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Izdots grupas “Tālbraucēji” debijas albums “Par savējiem”

Laikā, kad doma “par savējiem” ir īpaši aktuāla, latviešu popmūzikas grupa “Tālbraucēji” nāk klajā ar savu debijas albumu “Par savējiem”, kurā apkopotas 12 grupas līdera...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0