Vistas gaļa uz iesma

Vistas gaļa uz iesma

Uz iesma cepta maiga vistas gaļa, kas ietīta pikantā šķiņķī, un kraukšķīgi dārzeņi – cik tas viss ir kārdinoši!

Sagatavošana: 15 minūtes + 1 stunda marinēšana
Cepšana: 10 minūtes

Nepieciešamās sastāvdaļas 4 iesmiem

400 g vistas krūtiņas fileja
1 ķiploka daiviņa
7 ēd.k. eļļa
3 ēd.k. citronu sula
1 tējk. maigais karija pulveris
1 liels burkāns
1 sarkanās un 1 zaļās paprikas pāksts
2 nelieli sīpoli
6 plānas cauraugušas speķa šķēles
melnie pipari, sāls

Pagatavošana

Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež 12 gabaliņos. Ķiploku notīra un izspiež bļodā. Pievieno 4 ēd.k. eļļas, citronu sulu un kariju. Visu labi samaisa. Gaļu iemaisa marinādē, pārsedz un ļauj 1 stundu ievilkties.

Burkānus nomizo, sagriež ripiņās un 3 minūtes vāra verdošā sālsūdenī. Paprikas pākstis pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un starpsieniņas, nomazgā un sagriež gabalos. Sīpolus nomizo un sagriež astoņās daļās.

Gaļas gabaliņus izņem no marinādes un notecina. Katru gaļas gabaliņu ietin ½ šķēlē speķa. Uz katra iesma pamīšus ar dārzeņiem uzdur 3 gaļas gabaliņus. Apsāla un uzber piparus.

Sagatavotos gaļas un dārzeņu iesmus atlikušajā eļļa cep, ik pa laikam apgrozot, apmēram 8 – 10 minūtes, kamēr gaļa kļūst kraukšķīga. Laiku pa laikam tiem ar otiņu uzklāj iztecējušo marinādi. Pasniedz ar rīsiem un dažādām mērcēm.

Kad gaļa ir izcepusies, tā jāuzliek uz papīra dvieļa, lai nopil liekie tauki – tad pazudīs arī daļa kaloriju.

1 porcijas uzturvērtība: 410 kcal, olbaltumvielas – 27 g, tauki – 30 g, ogļhidrāti – 8 g.

Paprikas mērces pagatavošanai notīriet 2 sarkanās paprikas pākstis un nomizojiet 1 sīpolu. Mikserī sakuliet kopā ar 3 ēd. k. sarkanvīna etiķa, 1 ēd.k. rīvmaizes un 3 ēd.k. kečupa. Lēnām pievienojiet 8 ēd.k. olīveļļas. Pēc garšas pievienojiet sāli, cukuru un Kajēnas piparus.

Ja dodat priekšroku karija – ābolu mērcei, iesmu cepšanas šķidrumu savāriet ar 1 ēd.k. citronu sulas un 1/8 l buljona; pielieciet vienu gabaliņos sagrieztu ābolu un vāriet, līdz tas izjūk. Pēc garšas pievienojiet medu, citrona sulu, Kajēnas piparus un kariju. Mērci bagātiniet ar 2 ēd.k. skāba krējuma.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
noobs
garsigi bet ilgs cakars
16.09.2013. plkst. 17:26

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaržu iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

BRĪVDABAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS FESTIVĀLS "ZAĻUMBALLE 2009"

ESTRĀDE: Satellites LV, Astro'n'out, Tribes of the City, Triānas Parks, Igo, Goran Gora, Soundarcade, The Briefing, Oscartienealas(ESP), The Scarabeusdream(AUT), 7 Pieauguši Vīrieši, Baložu...