Jāņu siera receptes

Jāņu siera receptes

1. recepte - 0.5kg biezpiena, 2.5l piena, 2 olas, 50g sviesta, sāls, ķimenes pēc garšas
Pienu uzkarsē, pieliek samaltu biezpienu, lēnām apmaisa un ļauj biezpienam nogulties katla dibenā. Tad suliņas nolej un biezpienu, šūpojot marlē, notecina. Liek katlā, pievieno sviestu (vai krējumu), sāli, ķimenes un sakultas olas un karsē. Ja karsēs ilgāk, siers būs cietāks, ja mazāku brīdi – irdenāks. Pēc karsēšanas masu saliek mitrā marlē un nosien. Uzliek vieglu slogu. Nākamajā dienā marli noņem, sieru sagriež šķēlēs un klāt pasniedz alu vai kvasu.

2. recepte - 1kg biezpiena, 4l piena, 0.5l ūdens, 2-3 olas, 75g sviesta, ķimenes, sāls
Biezpienu samaļ un pievieno olas. Pienu ar ūdeni uzvāra, pieliek biezpiena masu un, lēnām maisot, karsē, kamēr sāk atdalīties sūkalas. Sūkalas jātecina veikli, lai masa nepagūtu atdzist. Tad liek katlā, pieliek sāli, ķimenes un kausētu sviestu. Katls jātur uz uguns un masa jāmaisa, lai siers būtu stingrāks. Pēc karsēšanas biezpiena masu saliek samitrinātā drāniņā vai marlē, nosien un nosloga. Siers vienmērīgi dzeltenu krāsu iegūst, ja olas liek kopā ar sviestu, bet, ja tās pieliek reizē ar biezpienu, tad siers izskatās ziedains.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Liene Burkēviča
Loti labas receptea es tas dievinu
02.06.2016. plkst. 14:29

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir vispārdotākais auglis pasaulē. Indija ir lielākais mango augļu ražotājs

Pasākumi

LNO aktualitātes 2009.gada janvārī

No 16. līdz 20. janvārim LNO operas trupa viesosies Luksemburgas Lielajā teātrī, kur sadarbībā ar Luksemburgas Filharmonisko orķestri rādīs LNO izrādi Pīķa dāma. Galvenajās lomās –...