Gatavošanas padomi

Ābeļu slimības un kaitēkļi

Ābeļu slimības un kaitēkļi (6)

Ābele ir viena no pirmajām augļu koku sugām, kuru cilvēks sācis kultivēt.
Ābeles audzēšanas sākumi meklējami pirms vairāk nekā 3000 gadiem. Pirmās ziņas par ābeļu audzēšanu
Avenes: stādīšana, audzēšana un kopšana

Avenes: stādīšana, audzēšana un kopšana (16)

Avenes ir tautā sevišķi populāra sen zināma ogu kultūra, kas vērtīga ar savām ārstnieciskajām īpašībām.

Ogas satur organiskās skābes, cukurus, aromātiskās vietas un
Par ievārījumu gatavošanu

Par ievārījumu gatavošanu (2)


Gandrīz katru ievārījumu var vārīt šādi – emaljētā kastrolī ieber ogas vai augļus, pārkaisa ar tādu pašu daudzumu cukura un atstāj uz nakti atsuloties. Nolej sulu atsevišķā
Ko var pagatavot no kāpostiem?

Ko var pagatavot no kāpostiem?

Kāposti ir dārzeņi, kas jālieto regulāri. Protams, vislabāk svaigā veidā, bet der arī štovēti, sautēti, skābēti, marinēti, konservēti un varbūt vēl citādi pagatavoti kāposti.
Ko var pagatavot no bietēm?

Ko var pagatavot no bietēm? (1)


Biete satur A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, C, E vitamīnus, nikotīnskābi un folskābi. Biete ir arī bagāta ar tādiem mikroelementiem kā dzelzs, kalcijs, kālijs, magnijs, fosfors un cinks. Bez
5 veidi kā pagatavot ceptu zivi

5 veidi kā pagatavot ceptu zivi (4)

Zivju ēdienus var pagatavot ātrāk nekā gaļas ēdienus. Zivs gatavību var pārbaudīt, ja ar asu nazi iedur tās biezākajā vietā. Ja mīkstums viegli atdalās no asakām, zivis ir gatavas un
Šis un tas par kartupeļu gatavošanu

Šis un tas par kartupeļu gatavošanu (3)


Viens no vienkāršākajiem pavārmākslas darbiem ir kartupeļu vārīšana, taču arī šeit ir daži noteikumi, kurus vērts atcerēties, ja grib iegūt garšīgu, uzturvielām bagātu
Ko var pagatavot no burkāniem?

Ko var pagatavot no burkāniem? (1)


No seniem laikiem burkānus jau lieto pārtikā. Burkāni satur ļoti daudz vitamīnu A, kā arī vitamīnus B1, B2, C, PP, folskābi, ēterisko eļļu, kalciju, fosforu, jodu un dzelzi.
Burkāni
Ko var pagatavot no tomātiem?

Ko var pagatavot no tomātiem?


Tomāti ir vieni no vispopulārākajiem dārzeņiem. Tie satur ļoti daudz veselīgas vielas – C, B1, B2, B6, E, K vitamīnus, folskābi un nikotīnskābi, kāliju, magniju, dzelzi, cinku,
Ēdam gurķus!

Ēdam gurķus!

Gurķi satur 97% ūdens, 3% šķiedrvielas, 40% kālija, 10% nātrija, 7,5% kalcija, 20% fosfora un 7% hlora. Gurķi ir vērtīgs joda avots. Nozīmīga gurķu sastāvdaļa ir ferments erepsīns, kas
Tortēm paredzētie krēmi un pildījumi

Tortēm paredzētie krēmi un pildījumi (1)

Ananāsu krēms
200g ananāsu, 2 ēd.k. želatīna, 125g biezpiena, 1 olas dzeltenums, vanilīns, 1 tējk. citrona sulas, 2 ēd.k. pūdercukura, 125ml saldā krējuma, 1 olas baltums.
Ananāsus
Jāņu siera receptes

Jāņu siera receptes (1)

1. recepte - 0.5kg biezpiena, 2.5l piena, 2 olas, 50g sviesta, sāls, ķimenes pēc garšas
Pienu uzkarsē, pieliek samaltu biezpienu, lēnām apmaisa un ļauj biezpienam nogulties katla dibenā. Tad
Mājās gatavoti čipsi

Mājās gatavoti čipsi (1)

Sastāvdaļas:
3 vai 4 kartupeļi
Garšvielas pēc vēlēšanās
Cepamā eļļa

1. solis: sagrieziet kartupeļus ļoti plānās šķēlītēs. Nosusiniet ar papīra dvieli un uz mirkli ielieciet
Fondī

Fondī

Fondī ir vienkāršs gards cienasts, ko var ātri un viegli pagatavot. Piedāvājam jums dažas fondī receptes, kas noderēs gan ikdienā, gan gaidot ciemos draugus.
Riekstus samaļ vai
Rotājam ēdienu ar dārzeņiem!

Rotājam ēdienu ar dārzeņiem! (3)


Baklažānus pazīstam kā garšīgu ēdienu sastāvdaļu, bet rotāšanai tos lieto maz, tomēr skaistā violetā krāsa būtu jānovērtē un dārzeņa daļas kaut kontrastam varētu novietot
Dārzeņu sagatavošana salātiem

Dārzeņu sagatavošana salātiem

Kartupeļus vāra ar visu mizu. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli, ieliek rūpīgi nomazgātus kartupeļus tā, lai ūdens tos pilnīgi apņemtu ( uz 1 kg kartupeļu apmēram 1l ūdens). Vāra uz
Pašu audzēti dzinumi un dīgsti

Pašu audzēti dzinumi un dīgsti

Pat vismazākajā telpā un istabas temperatūrā bez īpašiem materiālu ieguldījumiem var izaudzēt dzinumus.

Dīgšanas procesā dzinumos paaugstinās vitamīnu un minerālvielu saturs. Šie
Maltās gaļas ēdieni

Maltās gaļas ēdieni


Maltās gaļas ēdienus gatavo no maltas gaļas masas un no kotlešu masas. Maltās gaļas masa: liellopu vai cūkas gaļu (ciskas vai pleca gabals) samaļ gaļas mašīnā, pievieno nedaudz
Krīzes laika ēdiens: pankūkas

Krīzes laika ēdiens: pankūkas (2)


Pankūkas ir produkts ar senu vēsturi un ir ļoti populārs dažādu tautu ēšanas kultūrās. Tas ir ēdiens, kura pagatavošanai nav nepieciešamas daudz izejvielas un tās ir iespējams
Salātu kokteiļi

Salātu kokteiļi


Par salātu kokteili sauc augļu, dārzeņu, gaļas, zivju produktu maisījumu, kuru kārto dažādas formas stikla traukos vai glāzēs un pārlej ar mērci. Kokteili ēd ar deserta vai īpašu
Translate

Šodien

2017. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Skūpsts zemei Pēteris Džigurs. Personālizstāde

Es skūpstu zemi,
Un tas Dvēseli balto,
Un savas mākslas gribu jūtu,
Kā savu dienu mākslinieks.
P.Džigurs...