Lasītāju receptes

Franču veģetārā ēdienkarte

vera 2008-07-14

Franču veģetārā ēdienkarte

4 porcijas


Sastāvdaļas
Sīpolu un šampinjonu maizītes:
4 šķēles formas maizes
400 g šampinjoni
1 sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
1 tējkarote niedru cukura
sāls, pipari
sviests vai margarīns
pētersīlis

Baklažānu forma:
2 baklažāni
4 tomāti
1 puravs
2 tējkarotes sāls, vislabāk garšvielu sāls
1/4 tējkarotes melno piparu
1 tējkarote niedru cukura
1 tējkarote žāvēta vai 2 tējkarotes svaiga rozmarīna

Mērce:
2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
2 ēdamkarotes kviešu miltu
2 1/2 dl piena
3 dl rīvēta stiprā siera
1 tējkarote niedru cukura
1/4 tējkarotes melno piparu
pēc vēlēšanās sāls

Marinēti klementīni:
8 klementīni
3 dl cukura
9 dl ūdens
3 kanēļa standziņas
9 zvaigžņu anīsa
2 tējkarotes vaniļas cukura


Sīpola un šampinjonu maizītes:
1. Nogriez maizes garozu un apgrauzdē maizes šķēles.

2. Sagriez šķēlēs šampinjonus, nomizo un sagriez ripiņās sīpolu un apcep to taukvielās. Pievieno saspiestu ķiploku, sāli, piparus un niedru cukuru.

3. Uzliec maisījumu uz maizes šķēlēm. Rotā ar pētersīļiem.

Baklažānu forma:
1. Noskalo baklažānus, tomātus un puravu un sagriez šķēlēs. Liec dārzeņus kārtās ieziestā karstumizturīgā formā. Katrai kārtai pārkaisi sāli, cukuru un rozmarīnu.

2. Izkausē mērcē esošās taukvielas un pievieno miltus. Pievieno kuļot pienu un ļauj mērcei lēnām vārīties, līdz tā sabiezē. Pievieno sarīvēto sieru, cukuru un piparus. Maisi, līdz siers ir izkusis, nobaudi, kā garšo. Uzlej mērci uz dārzeņiem un cep formu apmēram 30 minūtes 200 grādos.

Marinēti klementīni:
1. Uzvāri ūdeni, kanēli, anīsu un ūdeni. Noņem katliņu no liesmas un pievieno vaniļas cukuru.

2. Ar nazi nomizo klementīnus un noņem visas plēves. Liec tos siltajā buljonā. Atdzesē. Dažas dienas pirms pasniegšanas klementīnus var paturēt marinādē.

Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai viegli sakultu krējumu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Rejs Hortons atbild uz Jūsu jautājumiem

www.IrLaiks.lv sadarbībā ar koncertaģentūru Top Concert no 31. oktobra līdz 5. novembrim piedāvāja nebijušu iespēju - ikviens no Jums varēja uzdot savus jautājumus pasaules mēroga...