Lasītāju receptes

Auksta sula no zemenēm

vera 2008-07-14

Auksta sula no zemenēm

Sastāvdaļas
6 l zemeņu
3 l auksta, vārīta ūdens
60 g vīnskābes
800 ml cukura uz litru ūdens
3 garšvielu mērvienības nātrija benzonāta


1. Notīri un rūpīgi noskalo ogas. Bļodā saspaidi vai sagriez šķēlēs ogas.

2. Vīnskābi izšķīdini ūdenī un uzlej ogām. Nosedz bļodu un ieliec to aukstā vietā uz 24 stundām.

3. Ielej maisījumu filtra audumā un nemaisot ļauj tecēt 30 minūtes. Noņem ogas un izvāri no tām ievārījumu. (Skat. norādījumus "Ekonomisks zemeņu ievārījums")

4. Izmēri sulu un pievieno cukuru. Maisi, līdz cukurs ir izkusis. Rūpīgi nosmel putas.

5. Izšķīdini nātrija benzonātu mazā sulas daudzumā un tad piejauc to klāt pārējai sulai.

6. Iepildi sulu tīrās pudelēs. Piepildi pudeles līdz pašai augšai. Aiztaisi pudeles. Uzglabā aukstumā.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vārīti dārzeņi satur tādu pašu daudzumu A vitamīna kā svaigi

Pasākumi

"Depeche Mode" paziņo jaunā albuma dziesmu sarakstu

Koncertaģentūra "FBI" informē: Slavenā britu grupa "Depeche Mode" savā oficiālajā mājas lapā www.depechemode.com publicējusi dziesmu sarakstu, kas būs iekļautas grupas...