Lasītāju receptes

Baltā šokolādes kafija

vera 2008-07-07

Baltā šokolādes kafija

4 tasites
Sastāvdaļas
100 g baltās šokolādes
600 ml piena ar vidēju tauku saturu
200 ml stipras kafijas
2 ēd. karotes cukurniedru cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar īstu vaniļu
12 svaigu piparmētru lapiņu
100 ml putukrējuma


Sasmalcini šokolādi. Vienmērīgi maisot, katliņā uzkarsē pienu, kam pievienots cukurs, vaniļas cukurs, šokolāde un puse piparmētru lapiņu. Pagaidi, līdz masa sabiezē. Pagatavo kafiju. Ieleji tasītēs 1 daļu kafijas un 2 daļas piena. Izveido putukrējuma cepuri un dekorē ar piparmētru lapiņām.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

Leģendārais taustiņinstrumentālists Kīts Emersons aizrauj koncerta apmeklētājus ar nepārspējamo talantu

23.augustā uz Rīgas Kongresu nama skatuves ar ekskluzīvu koncertu mūzicēja progresīvā roka leģenda un supergrupas Emerson, Lake & Palmer dibinātājs Kīts Emersons ar pavadošo grupu –...