Lasītāju receptes

Lentveida makaroni ar rucola pesto

vera 2008-07-07

Lentveida makaroni ar rucola pesto

4 personam
Sastāvdaļas
Pesto
1/2 l rucola salātu lapas
1 tējkarotes kapera
100 ml olīveļļas
2 tējkarotes pūdercukura
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
Vislabāk balzama vīna etiķis
1 ķiploka daiviņa
50 g pinja sēklu vai vācu riekstu
2 ēdamkarotes rīvmaizes vai maizes drupatu
Sāls un pipari

Lentes makaroni
1-2 vasaras ķirbji
2 ēdamkarotes olīveļļas
500 g platu lentveida makaronu
1 1/2 l ūdens
Sāls un pipari


Pesto
Ar mikseri sajauc visas sastāvdaļas biezenī. Pesto var uzglabāt ledusskapī 1 nedēļu.

Lentveida makaroni
Sagriez vasaras ķirbjus apmēram ½ cm biezās šķēlēs. Apbrūnini tās olīveļļā cepeškrāsnī no abām pusēm. Pieber sāli un piparus. Vāri makaronus kā norādīts (al dente) viegli sālītā ūdenī, kam pievienota eļļa. Izlej ūdeni ārā un piemaisi klāt makaroniem pusi pesto mērces un ceptos vasaras ķirbjus. Pirms pasniegšanas uzlej atlikušo pesto mērci. Var izmantot arī cita veida makaronus.

Mazkaloriju alternatīva: aizstāj pusi no pesto norādītās eļļas ar ūdeni.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Uz 1 kg miltu tiek patērētas 2 tējkarotes sodas vai 4 – 6 tējkarotes cepamā pulvera

Pasākumi

Cēsīs atvērts mūsdienīgs centrs Pils kompleksa apmeklētājiem

Starp Cēsu veco un jauno pili durvis vēris mūsdienīgs Pils kompleksa apmeklētāju centrs – tūrisma informācijas centrs....