Lasītāju receptes

Zivju zupa ar ķiploku majonēzi

vera 2008-07-14

Zivju zupa ar ķiploku majonēzi

Sastāvdaļas
1 puravs
1 vasaras ķirbis
1 kg tomāti
300 ml baltvīna
300 g mencas gabalos
300 g laša gabalos
200 g vēžu astu
2 tējkarote raudenes (oregano)
2 tējkarote timiāna
4 zivju buljona kubiņi
2 tējkarotes niedru cukura
sāls, pipari
1/2 g safrāna
1 l ūdens
dilles
taukvielas

ķiploku majonēze
4 ķiploku daiviņas
2 olu dzeltenumi
250 ml eļļas
1/2 tējkarotes sāls


Šī ir īsta svētku zupa, ko var pagatavot labu laiku iepriekš. Ierodoties viesiem, zupu sasilda un tajā ieliek krabju astes.

Sāc ar ķiploku majonēzi. Izspied ķiploku daivas bļodā un sajauc kopā ar olas dzeltenumu. Pa pilienam pievieno eļļu, visu laiku maisot. Piemaisi sāli. Majonēze līdz pasniegšanai jāglabā aukstumā.

Noplaucē un nomizo tomātus. Sagriez tos kubiņos. Noskalo un sagriez puravu ripiņās. Sadali gabalos ķirbi.

Katlā nelielā taukvielu daudzumā apcep puravu un ķirbi. Pieliec tomātu, buljona kubiņus, garšvielas un sāli, cukuru un piparus. Pielej klāt ūdeni un uzvāri. Ļauj pavārīties 5 minūtes.

Pielej vīnu, pievieno safrānu un zivs gabalus un ļauj pavārīties vēl 2–5 minūtes atkarībā no zivs gabalu lieluma.

Pagaršo, nepieciešamības gadījumā pievieno garšvielas. Pieliec vēžu astes un ātri uzvāri. Pasniedz tūlīt.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 14. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par alus „izgudrotāju” ēģiptieši uzskatīja dievu Ozīrisu – pazemes pasaules pavēlnieku.

Pasākumi

Deviņdesmitie. Ivars Grāvlejs. Fotogrāfijas

No 2009.gada 9.jūlija līdz 2.augustam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) savus skatītājus gaida...