Lasītāju receptes

Zupiņa

vera 2008-07-14

Zupiņa

Sastāvdaļas
1 1/2 l ūdens
4 saspiestas ķiploku daivas
2 lauru lapas
1 tējkarote niedru cukura
1–2 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote olīveļļas
1 olas dzeltenums
250 ml sasmalcināta pētersīļa



Ielej katlā ūdeni, eļļu, pievieno lauru lapas, ķiploku un sāli un pavāri 15 minūtes.

Izņem no katla lauru lapas. Ieliec dzeltenumu zupas bļodā un uzlej zupu tam virsū, nepārtraukti maisot. Pieliec pētersīļus.

Šo zupu Provansā sauc Aigo boulido. Diezin vai zupa vispār var būt sliktāka par šo. Tā ir lieliska maltīte aukstā un drūmā laikā, un saldajā var pasniegt, piemēram, vaniļas kūku. Lieliski tā derēs arī tad, kad vēlas uzēst ko vieglāku nekā ierasts.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Bauskas ģimeņu stiprināšanas un atbalsta projekta izvērtējums

Šodien Bauskā prezentēs Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas „Ģimeņu stiprināšanas un atbalsta” projektā paveikto. Trīs gadu laikā projekta speciālisti atbalstu snieguši vairāk...