Lasītāju receptes

Ķirbja zupa

vera 2008-07-14

Ķirbja zupa

Sastāvdaļas
600 g ķirbja
50 g sviesta vai margarīna
1 ēdamkarote niedru cukura
3/4 l piena
1/2 tējkarotes muskatrieksta
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarote piparu


1. Sagriez ķirbi mazos gabalos. Izkausē katlā taukvielas un viegli apbrūnini ķirbja gabalus. Pievieno niedru cukuru, ļauj tam izkust. Maisot pievieno pienu.

2. Pievieno ķiploku, muskatriekstu, sāli un piparus. Ļauj vārīties zem vāka 20 minūtes. Samaisi zupu ar mikseri vai izberz caur sietu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas.

3. Zupu pasniedz siltu kopā ar maizi.

Ja ķirbja vēl atlicis daudz, tad vari sagriezt to kubiņos, uzvārīt un sasaldēt. Pirms sasaldēšanas uzvārītos ķirbja kubiņus var sasmalcināt ar mikseri.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Lauku biezpiens – viens no Jūsu sirdij noderīgākajiem produktiem, jo tajā ir maz tauku, bet daudz kalcija un olbaltumvielu

Pasākumi

“Nothing Special” piedāvā savu pirmo videoklipu!

Latvijas pingvīnu grupa “Nothing Special” nupat pabeigusi darbu pie sava pirmā videoklipa, kas tapis dziesmai “Taupi” ar Raiņa vārdiem. Klipā kopā ar grupas dalībniekiem redzams gan...