Lasītāju receptes

Vasaras dārzenīšu zupa

ligatt 2008-06-15

Vasaras dārzenīšu zupa

4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 20–30 minūtes

1 l vistas buljona
100 g jauno burkānu
1/2 nelielas brokoļa galviņas,
100 g cukurzirnīšu ar visām pākstīm
100 g mazo kukurūzas vālīšu
100 g ķirštomātiņu
1 ēdk. sviesta
mazs saišķītis diļļu
sāls

Visgaršīgākie dārzeņi ir vasarā, kamēr tie vēl nav pārauguši. Tad tiem nav nepieciešama ilga termiska apstrāde un tos nevajag slēpt mērcēs, krējumā vai majonēzē.

Katliņā uzvāra buljonu. Liek tajā notīrītus burkānus un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Sadala brokoli ziedkopās un pievieno zupai līdz ar zirnīšiem un kukurūzas vālītēm. Vāra vēl 5 minūtes. Pārgriež tomātiņus uz pusēm un pievieno zupai. Uzvāri un tūliņ noņem katlu no uguns. Apmaisa, pieliek sviestu, pieber sāli pēc garšas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

Klajā nāk filmas “RocknRolla” mūzikas izlase

Oktobra sākumā Latvijā izdevniecības “Universal Music” apgādā klajā nākusi jaunākās Gaja Ričija filmas “RocknRolla” mūzikas izlase, kurā ietverti režisora izvēlēti rokmūzikas...