Lasītāju receptes

Vasaras dārzenīšu zupa

ligatt 2008-06-15

Vasaras dārzenīšu zupa

4 ēdājiem
gatavošanas laiks: 20–30 minūtes

1 l vistas buljona
100 g jauno burkānu
1/2 nelielas brokoļa galviņas,
100 g cukurzirnīšu ar visām pākstīm
100 g mazo kukurūzas vālīšu
100 g ķirštomātiņu
1 ēdk. sviesta
mazs saišķītis diļļu
sāls

Visgaršīgākie dārzeņi ir vasarā, kamēr tie vēl nav pārauguši. Tad tiem nav nepieciešama ilga termiska apstrāde un tos nevajag slēpt mērcēs, krējumā vai majonēzē.

Katliņā uzvāra buljonu. Liek tajā notīrītus burkānus un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Sadala brokoli ziedkopās un pievieno zupai līdz ar zirnīšiem un kukurūzas vālītēm. Vāra vēl 5 minūtes. Pārgriež tomātiņus uz pusēm un pievieno zupai. Uzvāri un tūliņ noņem katlu no uguns. Apmaisa, pieliek sviestu, pieber sāli pēc garšas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kaperi, kas tiek lietoti pie ēdieniem, ir ērkšķainie. Tie pārstāv dārzeņu kultūru, kuru zieda ziedpumpuri un augļi satur olbaltumvielas, eļļu un vitamīnus. Tie ir izplatīti Eiropā, Ziemeļamerikā, Ziemeļāfrikā un Indijā

Pasākumi

Balāžs Kičiņi/ Balaz Kicsiny Kur un kad?

Astoņdesmito gadu sākuma ungāru glezniecībā dominēja dažādas jaunā ekspresionisma ievirzes – tīras, spilgtas un rotaļīgas krāsas, monumentāli un pozitīvām emocijām bagāti tēli....

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0