Lasītāju receptes

Šampinjonu kapučīno ar melbas grauzdiņu

ligatt 2008-06-15

Šampinjonu kapučīno ar melbas grauzdiņu

Vāra zupu. Sagriez šampinjonus palielos gabalos un apslaka ar citrona sulu. Sīpolu sagrieā ripās. Katliņā izkausē sviestu un liek tajā sēnes un sīpolus. Sautē, palaikam apmaisot, kādas 10 minūtes. Sasāla, sapiparo. Ja lieto buljona pagatavošanai kubiņus, uzmanieties ar sāli! Pielej buljonu, uzvāra, samazina uguni zem katliņa tā, lai tikko vārās, un sutina
30 minūtes.
Pagatavo grauzdiņus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz
200 grādiem un apgrauzdē maizes šķēles no abām pusēm. Nogriež garoziņu un ar ļoti asu nazi pārgriež katru šķēli horizontāli, iegūstot astoņas ļoti plānas maizītes. Pārgriež tās pa diagonāli un apgrauzdē no neceptās puses, kamēr grauzdiņš brūni zeltains un viegli ieliecies.
Sablenderē zupu. Lej zupu blendera traukā un sablenderē viendabīgu. Lai rezultāts būtu izcils, vari zupu vēl izberzt caur sietiņu. Lej atpakaļ katlā un pievieno krējumu. Uzvāra, noņem no uguns un ļauj piecas minūtes atpūsties.
Pasniedz. Lej zupu krūzītēs, uzliec virsū saputoto krējumu, uzrīvē muskatriekstu un uzkaisa sīku šķipsniņu malto piparu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ir nepieciešama tonna ūdens, lai iegūtu mārciņu smalkā cukura

Pasākumi

LKC folkloras kopas„Dzīsme” jubilejas koncerts

1989. gadā kora mūzikas iedvesmotāja Terēzija Broka, tautasdziesmu mīlošus cilvēkus sapulcināja kopā un izveidoja kolektīvu “Dzīsme”. Folkloras kopas debija notika Latgales novada...

Warning: Unknown: Failed to write session data (memcache). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0