Lasītāju receptes

strausakaaja 2009-01-19

Šokolādes piparkūkas

Sastāvdaļas:

1. 1 kg milti
2. 2 gl. medus
3. 500 g šokolāde vai šokolādes pulv.
4. 6 olas
5. 200 g pūdercukurs
6. 1 tējk.potašs



Pagatavošana:

Medu uzkarsē un atdzesē siltu,medum pievieno pilītē ūdens izkausētu potašu,maisot ber miltus un sarīvētu šokolādi.Pieliek 4 sakultas olas un labi samīca,līdz mīkla sāk mest pūslīšus.Tad mīklu ietin un ļauj dienu nostāvēties.Tad ļoti plāni izrullē un cep mērenā karstumā.2 olu baltumus saputo ar pūdercukuru un pārsmērē gandrīz gatavām piparkūkām,liek uz neilgu laiku atpakaļ cepeškrāsnī.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
alena
kas ir potašs?
02.06.2009. plkst. 16:28

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 18. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs iekārtojis restaurācijas darbnīcu

Muzeju nedēļas ietvaros Cēsu Vēstures un mākslas muzeja darbinieki priecājas par ilgi gaidītu notikumu – no jauna iekārtotajā muzeja restaurācijas darbnīcā pirmo reizi muzeja vēsturē...