Lasītāju receptes

vera 2008-07-14

Konservēti āboli ar citrona garšu

apmeram 1 l


Sastāvdaļas
1 1/2 kg paskābi āboli

Uzlējums
1 l ūdens
125 ml spirta etiķa (10 %)
2 ēdamkarotes sāls

Otrs uzlējums
500 ml ūdens
500 ml cukura
150 ml svaiga citrona sulas


1. Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Atkarībā no lieluma sagriez tos 4–8 daivās.

2. Sajauc kopā visas pirmā uzlējuma sastāvdaļas un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ieliec ābolu daivas bļodā un pārlej pāri karsto uzlējumu. Ļauj daivām pastāvēt līdz nākamajai dienai. Nolej uzlējumu nost.

3. Uzvāri visas otrā uzlējuma sastāvdaļas. Uzlej uz ābolu daivām. Ļauj pārlietajām daivām pastāvēt bļodā, līdz tās ir atdzisušas. Ielej karstās, rūpīgi izmazgātās burkās. Aizgriez vākus. Uzglabā aukstumā.

Pasniedz kā piedevu pie gaļas ēdieniem.



Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senākais zināmais dārzenis ir zirnis

Pasākumi

Izglītības programma Mākslas stilu un virzienu skola Laikmetīgā māksla

2008.gada 17.septembrī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā atsākas lekcijas Mākslas stilu un virzienu skolā. Šoreiz mūsu uzmanības centrā ir LAIKMETĪGĀ MĀKSLA. Nodarbības notiks...