Lasītāju receptes

Suši rullīši

vera 2008-07-14

Suši rullīši

5 gabali = 1 porcija


Sastāvdaļas
50 ml apaļgraudu rīsu
100 ml ūdens
1 tējkarote rīsu vīna etiķa
1 tējkarote saimniecības cukura
1/2 tējkarotes sāls
2–3 jūras zāļu salātu lapas
1–2 tējkarotes wasabi
2 tējkarotes parasto mārrutku
75 g nolobītu garneļu

Mērce
1 ēdamkarote Ķīnas sojas mērces
1 ēdamkarote ūdens
1 ēdamkarote Niedru cukura
1/2-1 tējkarote sarīvēta svaiga ingvera


Novāri ūdenī rīsus atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ļauj rīsiem atdzist.

Sagriez gabalos garneles. Ieliec salātu lapas bļodā, uzlej virsū verdošu ūdeni un ļauj lapām būt ūdenī 30 sekundes. Izņem lapas no bļodas un liec tās uz dvieļa vienu otrai blakus un vienai otru mazliet pārsedzot tā, lai no tām izveidojas četrstūris.
Samaisi kopā citas sastāvdaļās un izklāj maisījumu uz salātu lapām, bet atstāj malās dažus centimetrus tukšas vietas. Sarullē cietā rullī. Ieliec ledusskapī. Sagriez gabalos.

Samaisi kopā mērces sastāvdaļas. Ielej mērci nelielā trauciņā.

Paņem līdzi arī gabalu maizes un svaiga augļa.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 09. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sākotnējais galdautu izmantojums bijā kā dvieļiem, lai noslaucītu pirkstus un rokas pēc ēšanas

Pasākumi

29. jūnijā Pētera baznīcā kamerkoris „Ave Sol” atskaņos 1973. gadā aizliegto koncertprogrammu

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 2009. gada 29. jūnijā, Pēterdienā, plkst. 18:00 Rīgas kamerkoris „Ave Sol” atskaņos arhitekta Andreja Holcmaņa (18.07.1920.–30.04.2009.) pirms 36 gadiem...