Lasītāju receptes

Burkāni ingvera marinādē

vera 2008-07-14

Burkāni ingvera marinādē

4 personam


Sastāvdaļas
400 g burkānu plānās šķēlēs

Marināde
1 ēdamkarotes svaiga ingvera
Plānās šķēlēs
200 ml etiķa
200 ml ūdens
200 ml niedru cukura
2 tējkarotes jūras sāls
1 tējkarote veselu piparu


Notīri un sagriez burkānus un ingveru. Samaisi katlā ingveru, etiķi, ūdeni, cukuru, sāli un piparus. Maisot uzvāri maisījumu, līdz cukurs un sāls ir izšķīduši. Uzlej siltu marinādi burkāniem un ļauj maisījumam ievilkties vismaz divas stundas, bet vislabāk - vēl ilgāk. Burkānus pasniedz aukstus, un tie glabājas ledusskapī apmēram 3 nedēļas. Burkānu vietā var izmantot arī citus dārzeņus vai augus (piemēram, šampinjonus vai zaļās pupiņas).

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt citrusa augļus: apelsīnus, greipfrūtus, mandarīnus, citronus

Pasākumi

Noklausies Lienes Šomases dziesmas “Klauns” remiksu

Dziesmas “Klauns” oriģinālā versija ir iekļauta Lienes Šomases šogad klajā nākušajā dubultajā CD un DVD albumā “Vārdos nepateiktais”, bet šīs dziesmas remiksu veidojis...