Lasītāju receptes

Āzijas gurķi

vera 2008-07-07

Āzijas gurķi

Sastāvdaļas
2 gabali balto gurķu, 20–30 cm gari
2 ēdamkarotes sāls

Garšvielu uzlējums
1/2 l ūdens
300 ml spirta etiķa (10 %)
200 ml cukura
2 tējkarotes veselu balto piparu
1 ēdamkarote dzelteno sinepju sēklu
2 gabali muskata ziedu
5 krustnagliņas


1. Nomizo gurķus. Sagriez uz pusēm garenvirzienā un izdob laukā sēklas.

2. Sagriez gurķus garenvirzienā 3–4 cm platās šķēlēs. Ieliec tos bļodā un pārkaisi ar sāli. Ļauj nostāvēt vienu nakti.

3. Aukstā ūdenī noskalo gurķu šķēles. Rūpīgi nosusini dvielī.

4. Uzvāri garšvielu uzlējuma sastāvdaļas. Uzlējumam pievieno gurķu šķēles un vāri tās 3–5 minūtes.

5. Liec gurķa šķēles karstās, tīrās burkās. Gurķiem pārlej karstu garšvielu uzlējumu. Aizvāko burkas. Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties 2 nedēļas. Glabā vēsumā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Sarkanais vīns labi piederas pie „tumšās” gaļas (jēra gaļas, cūkgaļas, liellopu gaļas, medījuma, truša gaļas, pīles gaļas)

Pasākumi

Elīnai Krastiņai jauns dziesmas videoklips

Pagājušās nedēļas nogalē Valmierā naktsklubā “Kāre” notika dziedātājas Elīnas Krastiņas jaunākās dziesmas "Stay" video klipa prezentācija. Elīna Krastiņa ir ne tikai...