Lasītāju receptes

Zaļie batoni

vera 2008-07-07

Zaļie batoni

6 gabali
Sastāvdaļas
Mīkla
600 ml silta ūdens
2 ēdamkarotes eļļas
50 g rauga
2 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes sāls
apmēram 1300 ml (apmēram 800 g) kviešu miltu

Pildījums
100 g mīksta sviesta
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
100 ml sasmalcinātu maurloku
2 tējkarotes žāvēta vai 3 zariņi svaiga sasmalcināta estragona

1. Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisi klāt eļļu. Ūdenī izšķīdini raugu.

2. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīci mīklu. Ļauj uzrūgt 40 minūtes.

3. Izņem mīklu no bļodas, pārkaisi galdu ar miltiem un samīci mīklu, lai tā ir spoža un elastīga.

4. Sadali mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē mīklu garās plāksnēs (apmēram 30 cm).

5. Samaisi kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.

6. Saritini mīklas plāksnes rullī un liec ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Ļauj pacelties pusstundu. Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep katru plātni apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Septembra beigās iznāks Moriseja koncertieraksts DVD formātā

Mūzikas izdevniecība “Warner Music” paziņojusi, ka septembra beigās plāno klajā laist jaunu Moriseja (Morrissey) koncertierakstu DVD formātā....