Lasītāju receptes

Vasaras salāti

vera 2008-07-14

Vasaras salāti

4–6 porcijas


Sastāvdaļas
1 l dažādu salātu
4 stingri, labi nogatavojušies tomāti
10 cm liels gurķa gabals
10 vārīti jaunie kartupeļi
10 cm purava gabals
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
5–10 redīsi

Mērce
100 ml eļļas
50 ml ūdens
2 tējkarotes niedru cukura
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
1 tējkarotes Herbes de Provence garšvielu maisījuma vai žāvētas bazilikas


1. Noskalo salātu lapas un izklāj ar tām bļodu.

2. Noskalo tomātus un sagriez daiviņās. Noskalo un sagriez šķēlēs gurķi. Sagriez šķēlēs kartupeļus, redīsus un puravu. Liec visus dārzeņus uz salātu lapām. Pārkaisi ar pētersīļiem.

3. Samaisi kopā mērces sastāvdaļas un pielej mērci salātiem. Pirms pasniegšanas ļauj pastāvēt stundu aukstumā.

Labi der kā grilētu ēdienu piedeva.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei

Pasākumi

Olu dāvināšana

Lieldienās raksturīgas dažnedažādākās darbības ar olām. Tās ēd, dāvina, ar tām mainās, spēlē spēles. Olu krāsošana ir salīdzinoši nesena paraža. Tā ieviesusies tikai jaunākos...