Sparģeļu salāti ar makaroniem un apelsīnu filejām

Sparģeļu salāti ar makaroniem un apelsīnu filejām

1. Novāra penne makaronus sālsūdenī, noskalo aukstā ūdenī, nokāš un liek lielā bļodā. Makaronus pārslaka ar ēdamkaroti olīveļļas, samaisa un noliek atdzesēties (vismaz vienu stundu). Sakapā maurlokus.
Aspa3.jpg - 8.33 KB
2. Svaigus sparģeļus notīra un pa diagonāli sagriež tikpat garos gabalos kā penne makaroni. Kā pareizi izvēlēties un sagatavot sparģeļus skatīt šeit.
Aspa7.jpg - 9.42 KB
3. Cukurzirņu pākstis noskalo un tām nogriež cietos galus. Sparģeļus liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 4 – 5 minūtes, tad ņem laukā un noskalo aukstā ūdenī. Tajā pašā verdošajā ūdenī 2 – 3 minūtes novāra cukurzirņu pākstis, nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Tad zirņus un sparģeļus liek atdzesēties ledusskapī.
Aspa5.jpg - 9.24 KB
4. Vienam apelsīnam izspiež sulu, bet no otra pagatavo apelsīnu filejas. Tad šķēlīti apelsīnu mizas sagriež ļoti plānās sloksnītēs.
Aspa4.jpg - 10.43 KB
5. Sajauc 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa ar ēdamkaroti olīveļļas, apelsīnu sulu, sāli un pipariem. Atdzesētos makaronus sajauc ar sparģeļiem, cukurzirņu pākstīm, apelsīnu filejām, maurlokiem un sarkanvīna mērci un tad pārkaisa ar apelsīnu mizas sloksnītēm.
Aspa2.jpg - 11.82 KB
6. Salātus kārto bļodiņās un pasniedz . Labu apetīti.
Aspa1.jpg - 11.19 KB

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Papardes zieda noslēpums

Jāņu nakts ir maģijas un brīnumu pilna. Viena no skaistākajām Jāņu nakts tradīcijām ir papardes zieda meklēšana. Paaudžu paaudzēm tautā klīst nostāsti par papardes ziedu, ko tikai...