Zaļumu salāti ar bekonu, ābolu un pekanriekstiem

Zaļumu salāti ar bekonu, ābolu un pekanriekstiem

1. solis sauju pekanriekstu (var izmantot arī valriekstus) apslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, cukuru un pipariem un pāris minūtes apgrauzdē cepeškrāsnī 180 grādu karstumā. Rieksti rūpīgi jāuzmana, lai nepiedeg. Brīdī kad virtuvē smaržo pēc riekstiem, tie jau ir ļoti tuvu sadegšanai.
2 6.jpg - 46.23 KB
2. solis cūkgaļu sagriež biezās šķēlēs un apcep pannā uz vidēji lielas liesmas.
2 5.jpg - 39.72 KB
3. solis apceptās gaļas šķēles nosusina uz papīra dvieļiem.
2 4.jpg - 44.72 KB
5. solis sasmalcina šaloti, timiānu un liek bļodā. Tad pievieno sarkanvīna etiķi, 2 tējkarotes pilngraudu sinepes, sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisa un lēnām pievieno ¼ tasi olīveļļas. Salātu mērci noliek maliņā ievilkties.
2 3.jpg - 40.46 KB
6. solis pārgriež āboli uz pusēm un izņem tam serdi. Tad ābolu sagriež gredzenos. Ja salātus nepasniedz nekavējoties, ābolu šķēlītes ierīvē ar citronu, lai novērstu oksidēšanos (nobrūnēšanu).
2 1.jpg - 39.62 KB
7. solis sagriež gabaliņos cepto bekonu. Uz šķīvja liek ābola šķēlīšu kārtu un uz tām kārto salātus, bekona gabaliņus, tad atkal salātus un bekona gabaliņus. Visu pārslaka ar salātu mērci un rotā ar apgrauzdētajiem pekanriekstiem. Labu apetīti
2 2.jpg - 48.07 KB

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Mexican party klubā "Space Dog"

Meksikāņu vakars ar draudzīgām tekilas cenām un citiem pārsteigumiem!...