Lasītāju receptes

Svētku katls

vera 2008-07-14

Svētku katls

10 porc.


Sastāvdaļas
1 kg cūkas filejas
300–400 g kabanosi vai citas spēcīgas garšas desas
600 ml bieza krējuma
2 gaļas buljona kubiņi
200 ml piena + 2 ēdamkarotes kviešu miltu
1/2 tējkarotes sāls
1 tējkarote smaržīgo piparu
1 ēdamkarote dažādu garšvielu
2 tējkarotes niedru cukura
1 sarkanā paprika
300 g sālītu gurķu
200 g melon olīvu bez kauliņiem


1. burciņa marinētu sīpolu
Notīri cūkas fileju un sagriez to 2 cm biezās šķēlēs. Sagriez desu 3–4 cm gabaliņos. Apbrūnini desas gabaliņus bez taukvielām un ieliec tos katliņā. Apbrūnini gaļas gabalus taukvielās, kas palikušas cepešpannā, un arī tos ieliec katlā.

2. Pievieno krējumu. Piedrupini klāt gaļas buljona kubiņus. Piemaisi pienam miltus un pievieno maisījumu katlā. Pievieno garšvielas, niedru cukuru, sāli un piparus. Pasautē zem vāka 10 minūtes.

3. Sagriez papriku un ieliec katlā. Pasautē vēl dažas minūtes.

4. Sagriez šķēlēs vai ripiņās sālītos gurķus. Pievieno sālītos gurķus, olīvas un marinētos sīpolus katlā.

Pirms pasniegšanas uzsildi katlu. Piedevās pasniedz vārītus rīsus.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tikai 2% samazinājums ķermeņa ūdens daudzumā var izsaukt atmiņas zudumus, problēmas ar matemātiku un grūtības koncentrēties uz datora monitora ekrānu

Pasākumi

Dirty Deal Teatro izrādes janvāra pirmajā pusē

Jauno gadu „Dirty Deal Teatro” sāk ar Latvijas kultūras koledžas studentes Lindas Kāpas diplomdarba izrādi „Aiz slēgtām durvīm”,  pēc  Žana Pola Sartra lugas motīviem....