Lasītāju receptes

Makaroni un siers

vera 2008-07-14

Makaroni un siers

Sastāvdaļas
300 g makaronu
2 tējkarotes sāls
ūdens
300 g vārīta šķiņķa biezās šķēlēs
1 mazs sīpols
50 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarote miltu
1/2 l piena
1 tējkarote niedru cukura
1/2 tējkarote melno piparu
200 g sarīvēta Čedara siera
Taukvielas formai
3 ēdamkarotes rīvmaizes


1. Izvāri makaronus gandrīz gatavus sālsūdenī. Sagriez šķiņķi sloksnītēs vai kubiņos. Sasmalcini sīpolu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem un iezied karstumizturīgu formu.

2. Izkausē taukvielas katlā un cep sīpolus caurspīdīgus, taču neapbrūnini. Pārkaisi ar miltiem. Pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Pievieno piparus un šķiņķi. Atstāj sarīvēto sieru nepilnus 1 dl, bet atlikušos iemaisi šķiņķa mērcē. Beigās pieliec mērcei notecinātos makaronus.

3. Ielej maisījumu ieziestajā formā. Sajauc rīvmaizi un atlikušo rīvēto sieru un pārkaisi maisījumu makaroniem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 08. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tikai 2% samazinājums ķermeņa ūdens daudzumā var izsaukt atmiņas zudumus, problēmas ar matemātiku un grūtības koncentrēties uz datora monitora ekrānu

Pasākumi

DIVAS JAUNAS BRITU GRUPAS PAPILDINA POSITIVUS FESTIVĀLA PROGRAMMU

Apstiprināta jaunu mākslinieku piedalīšanās lielākajā mūzikas un mākslas festivālā Baltijā POSITIVUS FESTIVAL, kas 17.-18.jūlijā notiks Salacgrīvā. Tās ir divas  daudzsološas...