Lasītāju receptes

Salami un kartupeļu omlete

vera 2008-07-14

Salami un kartupeļu omlete

2 porcijas


Sastāvdaļas
150 g kartupeļu
1 mazs sasmalcināts sīpols
puse sarkanās paprikas kubiņos
100 ml kukurūzas graudu
50 g salami
3 olas
150 ml piena
1/2 tējkarotes sāls
2 tējkarotes niedru cukura
apmēram 1/4 tējkarotes melno piparu


Nomizo kartupeļus, sagriez tos 1 x 1 cm lielos gabalos un izvāri mīkstus viegli sālītā ūdenī. Sagriez šķēlēs salami. Sakul olas.
Piemaisi klāt pienu, sāli, cukuru un piparus.

Izkausē cepešpannā (vislabāk teflona pannā) taukvielas un nedaudz apcep tajās sīpolus. Pievieno kartupeļus, salami, kukurūzu un papriku un samaisi. Uzlej virsū sakultās olas un pārliecinies, ka tās vienmērīgi sadalās pāri citām sastāvdaļām. Cep uz mērenas uguns, līdz omlete malās ir palikusi cieta. Apgriez omleti un apcep no otras puses.

Sagriez omleti trīsstūros. Ceļamaizei der arī svaigs auglis un, piemēram, tomāts.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Stipri etiķaini ēdieni samazina mēles jūtīgumu un spēju atšķirt skābu, rūgtu, sālītu un saldu garšu

Pasākumi

Es un māksla - LNMM izglītības programmas Es un Māksla dalībnieku gada noslēguma zīmējumu izstāde

No 2009.gada 19.jūnija līdz 5.jūlijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) notiks kārtējā LNMM...