Lasītāju receptes

Garneļu pīrāgs

vera 2008-07-14

Garneļu pīrāgs

Sastāvdaļas
Mīkla
250 ml (150 g) kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
1 1/2 ēdamkarotes auksta ūdens
šķipsna sāls
1/2 tējkarotes kristāliskā cukura

Pildījums
300 g iztīrītu garneļu
4 cieti novārītas, sasmalcinātas olas
100 ml smalkās ripiņās sagriezta purava
200 ml trekna saldā krējuma
200 ml svaiga Kesella siera
1–2 ēdamkarotes smalki sarīvētu mārrutku
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes kristāliskā cukura
4 želatīna plāksnes

Rotājums
100 g iztīrītu garneļu
citroni
dilles


Sajauc mīklas sastāvdaļas un ieliec mīklu ieziestā pīrāgu formā. Ļauj ledusskapī pastāvēt 30 minūtes. Iedur ar dakšiņu un cep 200 grādos apmēram 20 minūtes. Ļauj atdzist.

Izšķīdini želatīna plāksnes lielā auksta ūdens daudzumā.

Ar elektrisko putotāju spēcīgi sakul trekno saldo krējumu. Piejauc klāt svaigu sieru, sāli, cukuru un mārrutkus. Sajauc garneles, sasmalcinātās olas un sagriezto puravu. Izkausē želatīna plāksnes un piejauc pildījumam. Izklāj pildījumu uz pamatnes. Piedevā pasniedz svaigus salātus, un pie pīrāga labi garšo arī glāze vēsa baltvīna.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mikroviļņi tika izgudroti pēc tam, kad zinātnieks nogāja gar radara lampu un šokolāde izkusa viņa kabatā

Pasākumi

Māris Subačs Plakāti un domas

Vienu mēnesi – no 2008.gada 19.decembra līdz 2009.gada 18.janvārim – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (II stāvā, Torņa ielā 1,...