Lasītāju receptes

Vistu aknu pastēte ar mandelēm

ligatt 2008-06-15

Vistu aknu pastēte ar mandelēm

4–6 ēdājiem
gatavošanas laiks : 20 minūtes plus 40 minūtes cepšanai

250 g svaigas cūkgaļas krūtiņas
1 kg vistu aknu
150 ml saldā krējuma
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. maltu piparu
60 g mandeļu skaidiņu
1 ēdk. sasmalcinātas svaigas vai kaltētas raudenes
mazliet sviesta vai citas taukvielas formas ietaukošanai

Ja nav pieejamas vistu aknas, izmantot jebkuras citas.Arī garšaugus var izvēlēties pēc gaumes.

Gatavo pastētes masu. Samaļ krūtiņu un aknas gaļas maļamajā mašīnā. Pārliek virtuves kombainā un smalcina, kamēr iegūst viendabīgu masu.
Pievieno saldo krējumu, sāli, garšvielas un mandeles (atstāj 1 ēdk. pārkaisīšanai), samaisa. Cep pastēti. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko trapecveida cepamo formu vai porciju trauciņus. Lej iekšā masu, pārkaisa ar palikušajām mandelēm un cep aptuveni 40 minūtes. Kad pastēte gatava, izslēdz cepeškrāsni, bet pastēti vēl kādas 5–7 minūtes atstāj tajā, lai cepoties iztecējusī sula sasūcas atpakaļ. Tad uzmanīgi izgāž, griež šķēlēs un pasniedz ar salātiem vai/un kartupeļiem.


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Želantīns pārdodas plātnēs un granulās. Viena lapu želantīna plātne parasti atbilst 2 gramiem želantīna granulu

Pasākumi

„Klusā pretošanās. Krievu piktoriālā fotogrāfija. 1900-1930”

1920.-30.g. krievu fotoavangards –Aleksandrs Rodčenko, Els Ļisickis, Boriss Ignatovičs u.c. – pārcietuši totalitārā režīma vajāšanas un represijas, kļuva par Krievijas un vispasaules...